INTERACTIES

Op de zolder rustten eens de mappen met verzekeringspolissen. Privacy, discretie. Nu is het een open, ruime plek om met elkaar van gedachten te wisselen, te vergaderen, om de gedachten vrij te laten waaien. Welkom in De Top. Neemt u plaats. De tafel staat al klaar.

MEETINGS

Met super wifi om je heen, vergaderen aan de monumentale wengé tafel die Gjalt Pilat speciaal voor de zolder van De Utrecht ontwierp. Zachter dan zacht schuif je aan op een stoel van de Noorse ontwerper Andreas Engesvik.

Ook de geraffineerde pantry met verborgen apparatuur in de laden is een ontwerp van Pilat. De Top is een gespreid bedje voor maximaal tien.

De houten zolderconstructie ademt ambacht, rust en ruimte. Door het indrukwekkende zolderraam, geschilderd in balpenblauw, valt noorderlicht naar binnen. De dakconstructie is op advies van meubelontwerper Gjalt Pilat behandeld met ouderwetse groene zeep. Daardoor is de ‘huid van het hout’ goed bewaard gebleven, evenals de vingerafdruk van de kantoorklerk die hier in 1905 even uitpufte van zijn vermoeiende klim het laddertje op.

Oorspronkelijk was de zolder van het levensverzekeringskantoor alleen bereikbaar via een ladder die dwars door een geheimzinnig luik werd gestoken. Nog steeds zit dit luik verborgen in het gedecoreerde plafond van de wachtkamer aan de voorzijde, op de begane grond van het pand. Pal daarboven, op het lage gedeelte van de zolder, is nu een tweepersoons loungeplek gecreëerd. Als de vergadering je even te veel wordt plof je hier in stijl neer.

Zolders zijn bijzondere plekken. Hoog boven het dagelijks gewoel verheven, is er rust om de situatie te overzien, dingen nog eens te heroverwegen, je even terug te trekken. De Utrecht smeekt de bezoeker bijna om aandacht in de grote zaal of in het rijk gedecoreerde wachtkamertje, maar ver daarboven, heerst kalmte. Tijd voor contemplatie.

DE TOP

Een boardroom voor cruciale beslissingen. Op zachte stoelen kun je hier stijlvol vergaderen aan een monumentale tafel van Fries ontwerp. Balpenblauwe kozijnen omlijsten het inspirerende noorderlicht. Oorspronkelijk was de archiefzolder van het verzekeringskantoor alleen bereikbaar via een ladder die dwars door een geheimzinnig luik werd gestoken. Een touw met katrol en de sfeervolle balkenconstructie getuigen van die tijd.

De Top huren?

Vanaf eind 2021 is het mogelijk gebruik te maken van De Top. Meld je dan eerst aan voor een kennismaking. In een gesprek komen we er achter wat je wensen zijn, bespreken we de huurprijs en kunnen we je wegwijs maken in het gebouw.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
x Sluiten
De Top huren?
Meld je aan!